E46 NO START – luettelo mahdollisista syistä (2023)

Jos autosi ei käynnisty, korjaus voi olla yhtä yksinkertaista kuin akun vaihtaminen, mutta mahdollisia syitä on monia muitakin, ja vianmääritys voi olla haastavaa. Seuraava on yleiskatsaus, jonka tarkoituksena on auttaa diagnoosissa.

1. Pieni jännite

Huono akku
Jos käynnistinei pyöritä, tai on olemassavain klikkaus, tarkista ensin akun jännite digitaalisella yleismittarilla (katso kuva postauksessa 39) tai käyttämällä OBC:n piilotoimintoja (katso tiedot viestistä 37).
Sen on oltava vähintään 12 V, jotta käynnistin voi pyörittää, kun akun täysi jännite on lähellä 12,6 V.
Viallinen laturi
Akku on saattanut kuolla, koska laturi ei lataa sitä.
Testaaksesi vaihtovirtageneraattoria, käynnistä auto ensin lataamalla akku, apukäynnistyksellä tai työntökäynnistyksellä. Mittaa akun jännite moottorin käydessä, sen tulee olla lähellä 14V tai hieman yli.
Huonot yhteydet
Jos akku ja laturi ovat kunnossa, mutta jännite on alhainen käynnistimessä, sähköjärjestelmässä voi olla löysä tai syöpynyt liitäntä, mikä aiheuttaa jännitteen laskun. Tarkista maadoitushihna moottorin alla matkustajan puolelta ja akun navat. Akun positiivisessa navassa sijaitseva akun turvanapa (BST) on suunniteltu katkaisemaan moottorin virta onnettomuuden sattuessa. Jos jännite on riittävä akussa, mutta alhainen konepellin navoissa, BST:ssä on huono liitäntä. (katso kuva viestissä 60)
Parasiittinen veto
Jos moottori käy hyvin, kun akku on ladattu tai apukäynnistyksen jälkeen, mutta akku on tyhjä aamulla, järjestelmässä voi olla oikosulku, joka tyhjentää akun yön yli. Tätä kutsutaan loisvedoksi, ja E46:ssa se johtuu yleensä puhaltimen moottorin viallisesta loppuasteen vastuksesta (FSR). Jälkimarkkinalaitteet ovat toinen yleinen loisten lähde.

2. Polttoaineeseen liittyvä

Polttoainepumppu
Jos käynnistinpyörittää, mutta moottoriei käynnisty, todennäköisin ongelma on polttoainepumppu. Vahvistamiseen on useita tapoja.

  • kuuntele pumpun täyttymistä, kun avain käännetään asentoon #2
  • tarkista polttoaineen määrä Schrader-venttiilin polttoaineputkesta
  • mittaa todellinen polttoainepaine (tai sen puute) kiskossa, sen on oltava 50 PSI
  • suihkuta käynnistysnestettä imuaukkoon, jos moottori vilkkuu hetken, polttoaine ei pääse moottoriin.

Voit myös irrottaa polttoainepumpun kannen ja lyödä pumppua, tämä voi saada sen käyntiin tilapäisesti. Tämä "menetelmä" voi olla hyödyllinen, jos olet kaukana kotoa.
Moottori on tulvinut
M54-moottorit tulvii helposti, jos ne käynnistetään ja käyvät lyhyen aikaa, kuten liikkuvat parkkipaikalta toiselle. Jos moottori ei käynnisty hetken kuluttua, sytytystulpat voivat olla kyllästyneet polttoaineella, mikä estää kipinöitä. Myöhemmin käynnistymättä jättäminen voi johtua pakkauksen häviämisestä. Katso kohdasta 6. lisätietoja siitä.
Ei kaasua tankissa
Jos moottori sammuu tai ei käynnisty, kun kaasua onalle ¼ tankin, polttoainepumppu on heikko ja se on vaihdettava. Kaasusäiliössä on kaksi keilaa ja heikko pumppu ei pysty siirtämään polttoainetta toisesta keikasta. Polttoainemittari saattaa olla epätarkka, lukema liian korkea.
Huono kaasu
Ei käynnistynyt, kun auto seisoi pitkään. Jos autosi käy epätasaisesti ja/tai ei käynnisty heti kaasun tankauksen jälkeen, polttoaine saattaa olla saastunutta.
Polttoaineensuodatin
Tukkeutunut tai tukkeutunut polttoaineensuodatin aiheuttaa yleensä moottorin suorituskykyongelmia, mutta se voi myös aiheuttaa käynnistymisen puuttumista tai vaikeaa käynnistymistä.
Polttoaineen paineensäädin
325i/330i:ssä tämä on osa polttoainesuodatinta, joten suodattimen vaihdolla myös FPR uusitaan. 323i/328i:ssä se on erillään suodattimesta. Nämä epäonnistuvat harvoin E46:ssa, mutta se on mahdollista. Ei käynnistystä, koska polttoaineen paine ei ole, tai alhainen polttoainepaine voi johtua viallisesta polttoaineen paineensäätimestä.

3. Käynnistin

Jos akkujännite on riittäväkäynnistimen sähköliitännöissä ja käynnistimessäei pyöritä, se on todennäköisesti viallinen. Käynnistimen vaihtaminen ei ole helppoa, joten varmista, että diagnoosi on oikea ennen tämän tehtävän suorittamista.
Ehdotuksia vartenongelmien karttoittaminen:irrota ilmalaatikko ja imuaukot päästäksesi käsiksi käynnistimeen. Mittaa jännite kahdesta käynnistyssolenoidin liittimestä. Terminaali"B"akun jännitteen tulee olla vakio. Terminaali"C"saa virtaa virtalukosta EWS-moduulin kautta, kun moottori käynnistetään. Irrota johto tästä liittimestä, mittaa johdon jännite avain aloitusasennossa.
E46 NO START – list of possible causes (1)
Jos akun jännite on riittävä molemmissa navoissa ja käynnistin ei pyöri, se on viallinen. Voit myös testata käynnistimen hyppäämällä tai "kuumajohdotuksella". Tämä tehdään kohdistamalla tasajännite joihinkin liittimiin. Kun jännite kytketään liittimeen "D", käynnistysmoottorin pitäisipyöritäkäynnistämättä moottoria. Kun jännite kytketään liittimeen "C", käynnistimen pitäisikampimoottori. Varmista, että sinulla on hyvä moottori ja alustan maadoitus. Joskus moottorin alla matkustajan puolella olevassa maadoitushihnassa on huono liitäntä. Käynnistin voi myös juuttua. Josjännite on riittävä, mutta aloitusvain napsautuksia, näin voi olla. Napauta käynnistintä, kun apulainen yrittää pyörittää moottoria. Jos se on jumissa, tämä voi saada sen toimimaan.

4. Kytkimet ja anturit

Virtalukko
Jos onei virtaa liittimessä "C"käynnistimessä, kun avain on käynnistysasennossa, on joko EWS-ongelma tai huono virtalukko. Viallinen sytytyskytkin voi aiheuttaa joko ei kampia/ei käynnistystä tai kampi/ei käynnistystilan. Ajoittainen käynnistymättä jättäminen tai omituiset sähköoireet ovat myös tyypillisiä merkkejä vikaantuneesta virtalukosta. Heiluta avainta, kun käynnistät auton, se joskus toimii, jos kytkin on huono.
Kammet mutta ei käynnistystä
Tarkista akun jännite sulakkeesta 29 käynnistyksen aikana. Tämä on DME:n virtalukon tulo. (katso kuva postauksessa 60). Tarkista akun jännite kelan johtosarjan navassa 15 sytytysvirran ollessa kytkettynä. (katso kuva viestissä 61). Varoitusvalojen sammuminen kojelaudassa satunnaisesti tai äkillisesti käynnistyksen aikana on merkki viallisesta virtalukosta.
Ei kampea
Tarkista akun jännite virtalukon liittimen mustasta/sinisestä johdosta avain käynnistysasennossa. Tämä johto syöttää jännitteen käynnistimen liittimeen "C" EWS-moduulin kautta käynnistyksen aikana. Mikään jännite ei missään testissä viittaa vialliseen kytkimeen.
Kytkimen kytkin
Viallinen kytkinkytkin (tai jos kytkinpoljinta ei paineta tarpeeksi syvälle) estää käynnistyksen. Jos akun jännite on kunnossa ja käynnistinei pyöritä, tämä on yksi mahdollisista ongelmista. Testaaksesi kytkintä, ohita se asettamalla hyppyjohdin sen liittimeen. (johdot violetti/keltainen ja musta/sininen) Kytkimien mallit vaihtelevat vuosien saatossa.
Automaattinen (vapaa) turvakytkin
Tämä vastaa automaattisen kytkimen kytkintä, se sallii moottorin käynnistymisen vain sisään"P" ja "N".
Vaihteiston sivulla oleva vaihteenvalitsin suorittaa tämän toiminnon.
Siirrä vaihdevipua edestakaisin muutaman kerran ennen käynnistystä, tämä voi mahdollistaa käynnistyksen, jos kytkin on viallinen.
Kammen asentotunnistin
DME tarvitsee tämän anturin signaalin pistokkeiden laukaisemiseksi. Viallinen kammen anturi antaa yleensä koodin, mikä tekee diagnoosista helppoa. Jos tälle anturille ei ole tallennettu koodia, mutta kipinöintiä ei epäillä, tarkista kipinä. Katso viestistä 62 lisätietojakuinka tarkistaa kipinät. Jos kipinää on, kammen anturin on tehtävä tehtävänsä. Jos kipinää ei ole eikä kammen anturin koodia ole, katso kierroslukumittaria pyörityksen aikana. Jos anturi toimii, neulan pitäisi lukea noin 200 rpm.
Nokka-akselin asentoanturi
Viallinen nokka-anturi aiheuttaa useimmiten ajettavuusongelmia, kuten pysähtymistä, tehon menetystä ja epätasaista käyntiä, mutta se voi myös estää moottoria käynnistymästä. Tämä aiheuttaa yleensä myös CEL:n.

5. Sulakkeet, releet ja moduulit

Ajonestolaite (EWS)
Viallinen EWS-moduuli, avain, jota ei ole koodattu moduuliin tai vahingoittunut, estää moottoria käynnistymästä. Käynnistyssolenoidin liittimessä "C" ei ole virtaa, mikä johtaa tilaan, jossa kammetta ei käy. Jos kuulet piippauksen, kun avain on virtalukossa ja kuljettajan ovi auki, EWS tunnistaa avaimen. Auton käynnistäminen toisella avaimella on toinen yksinkertainen tapa sulkea pois se, että ei käynnisty, koska avainta ei toimi. Skannaus BMW-kohtaisella skannerilla on tarpeen EWS-vikojen havaitsemiseksi. Jos autosi on varustettu ylimääräisellä jälkihälytysjärjestelmällä, varmista, että se on kytketty pois päältä.
Sulakkeet
E-box sulakepaketti

Kuljettajan puolen konepellin alla, jossa DME ja muut elektroniset komponentit sijaitsevat, on sulakepaketti, joka sisältää 5 sulaketta. Nämä liittyvät moottorinhallintaan. Sulake #3 lähettää virran sekä polttoainepumpun releeseen että kammen anturiin. (katso kuva viestissä 142)
Pääsulakepaneeli
Tarkista sulakkeet9, 22, 27, 29, 30(virtalukko),54(polttoainepumppu) ja14, 49, 67(EWS). Tarkista kaikki hansikaslokeron sulakkeet, jos sinulla on vaikea diagnosoida käynnistysongelma. Tarkista pääsulakepaneelin yläpuolella olevat suurvahvistimet (sulakkeet). Siellä on 80 ampeerin DME- ja DME-pääreleelle ja 50 ampeerin sulake virtalukkoon. Tarkista johtosarjan sulake: matkustajan puoleisen iskutornin maton takana on iso sulake. Tässä oleva kaapeli syöttää relepaneelia, joten jos tämä sulake palaa, melkein kaikki menee pois.
DME rele
Toisin kuin vanhemmissa malleissa, tämä ei ole ongelmallinen E46:ssa. Testaa tämä rele, jos E-boxin sulakkeissa ei ole akkujännitettä. Katso viestistä 408 lisätietoja vianetsinnästä!
Elektroninen ohjausyksikkö (DME)
DME-vika ei myöskään ole yleinen, mutta mahdollinen. Skannaus BMW-kohtaisella skannerilla paljastaa yleensä, jos laite on viallinen. Koodeja ei ehkä ole tallennettu. Jos kipinää tai injektorisignaalia ei ole ja kaikki DME-tulot ja johdot ovat kunnossa, DME on vaihdettava.
Bensapumpun rele
Polttoainepumpun virran puuttuminen voi johtua viallisesta polttoainepumpun releestä. Kun tarkistetaan pumpun tehoa, moottoria on käynnistettävä. Yksinkertainen testi polttoainepumpun releelle on vaihtaa se torvireleeseen, ne ovat identtisiä. Sähköisiä lisätestejä voidaan tehdä hyppyliittimillä relelevyssä. Jos pumppu käy liittimet hyppittyinä, mutta ei rele paikallaan, rele on viallinen.

6. Mekaaniset ongelmat

Ei pakkausta
Moottori tarvitsee toimiakseen kipinää, polttoainetta ja puristusta. Jos sekä kipinää että polttoainetta on eikä autosi käynnisty, testaa moottorin puristus. Joskus tila nssylinterin pesutapahtuu. Jos moottori käynnistyy ja käy lyhyen aikaa tai kun moottoria pyöritetään ilman käynnistystä, paljon polttoainetta kaadetaan sylintereihin. Tämä voi pestä öljyn pois sylinterin seinämistä ja johtaa puristuksen menettämiseen. Kaada öljyä jokaiseen sylinteriin, tämä palauttaa puristuksen.
Nokka-akselin ajoitus
Jakoketjukokoonpano on luotettava 6-sylinterisissä moottoreissa, mutta voi olla ongelmallinen 4-sylinterisissä malleissa.
Moottori takavarikoitu
Sisäinen mekaaninen vika voi aiheuttaa moottorin lukkiutumisen. Yritä kääntää kampiakselia manuaalisesti nähdäksesi, onko moottori jäätynyt.
Hydrolock
Kampiakseli ei voi pyöriä palotilassa olevan nesteen vuoksi. Tämä voi olla polttoainetta, jäähdytysnestettä tai öljyä vuotavan polttoainesuuttimen, pään tiivisteen tai viallisen CCV-järjestelmän aiheuttamana. Irrota sytytystulpat ja käynnistä moottori, jos epäilet tätä.
Tyhjiövuoto
Tyhjiövuodot aiheuttavat yleensä epätasaista käyntiä tai sytytyskatkoja, mutta suuri tyhjiövuoto voi estää käynnistyksen. Jos autosi ei käynnisty imuaukon kiertämisen jälkeen, tämä on todennäköisin ongelma. Tässä tapauksessa moottori voi käynnistyä hetkellisesti, mutta pysähtyy välittömästi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 02/11/2023

Views: 6055

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.